Ta strona używa cookie. Ciasteczka przechowywane są w celu zapamiętania ustawień użytkownika. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możliwość wyłączenia cookies została przedstawiona tutaj.

ZESTAW PODRĘCZNIKÓW DLA UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH SZKÓŁ DLA MŁODZIEŻY

W ROKU SZKOLNYM 2018/2019

TECHNIKUM – klasa I

Przedmiot

Podręczniki

                                           Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

Dariusz Chemperek, Adam Kalbarczyk, „Nowe Zrozumieć tekst, zrozumieć człowieka”.

Kl. I cz. 1. Starożytność – średniowiecze. Język polski. Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wyd. WSiP.

Historia

Roszak Stanisław, Jarosław Kłaczkow, „Poznać przeszłość. Wiek XX”. Podręcznik do historii dla szkoły ponadgimnazjalnej – nowa podstawa programowa. Wyd. Nowa Era

Edukacja dla bezpieczeństwa

M. Goniewicz, A. Nowak-Kowal, Z. Smutek, „Edukacja dla bezpieczeństwa” – nowa podstawa programowa. Wyd. Operon

Język angielski

jako pierwszy język rozszerzony: Dawid Spencer, “Gateway plus 2 “. Students’ book. Wyd. Macmillan

Język niemiecki (technik informatyk, technik logistyk)

jako drugi język podstawowy: Giorgio Motta, „Exakt”, t. 1 podręcznik. Wyd. Lektorklett;

Giorgio Motta, „Exakt”, t. 1, Ćwiczenia. Wyd. Lektorklett

Język rosyjski (technik spedytor)

jako drugi język podstawowy: M. Zybert, „NobыЙ Диaлог”. Cz. 1 Wyd. WSiP

Język francuski (technik usług fryzjerskich)

jako drugi język podstawowy: F. Gallon, C. Gunner; En action? 1. Wyd. Hachette

Wiedza o społeczeństwie

Arkadiusz Janicki „W centrum uwagi” - nowa podstawa programowa Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Wyd. Nowa Era

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko, D. Ponczek - „MATeMAtyka 1 - zakres podstawowy i rozszerzony” - nowa podstawa programowa. Wyd. Nowa Era

Fizyka

Marcin Braun, Weronika Śliwa – „Odkryć fizykę” podręcznik zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era

Chemia

Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod
„To jest chemia ” – podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych zakres podstawowy.   Wyd. Nowa Era

Geografia

Radosław Uliszak, Krzysztof Wiederman – „Oblicza geografii – zakres podstawowy – Wyd. Nowa Era

Biologia

E. Bonar, W. Krzeszowiec - Jeleń, St. Czachorowski - „Biologia na czasie” - podręcznik do szkół ponadgimnazjalnych, Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era

Informatyka

Jarosław Skłodowski „Informatyka Europejczyka”. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Wyd. Helion

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał „Krok w przedsiębiorczość”. Wyd. Nowa Era

Religia

Etyka

J. Kopiszewski, P. Kołodziński, „Etyka. Odkrywamy na nowo”. Wyd. Operon

                                 

Przedmioty zawodowe -   technik usług fryzjerskich

„Techniki fryzjerskie pielęgnacja włosów, A.19.1”. Wyd. WSiP

„Techniki fryzjerskie strzyżenia, formowania fryzur i ondulowania, A.19.2”. Wyd. WSiP

„Podstawy fryzjerstwa”. Wyd. WSiP

                                    

Przedmioty zawodowe -   technik spedytor

R. Kacperczyk – „Transport i spedycja”, cz. 1. Transport. Wyd. Difin Warszawa

„Transport i spedycja” część 2. Spedycja. Wyd. Difin,

„Bezpieczeństwo i higiena pracy”. Wyd. WSiP

„Prowadzenie działalności gospodarczej”. Wyd. WSiP

Przedmioty zawodowe - technik logistyk

„Podstawy funkcjonowania przedsiębiorstwa dla logistyków”. Wyd. Instytut Logistyki i Magazynowania Biblioteka Logistyka

„Organizowanie i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesie produkcji”. Wyd. WSiP

„Organizowanie i monitorowanie procesów magazynowych”. Wyd. WSiP

„Organizowanie i monitorowanie dystrybucji”. Wyd. WSiP

Przedmioty zawodowe - technik informatyk

Komplet podręczników do kwalifikacji E12, E13, E14. Wyd. Helion

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA - klasa I

Przedmiot

Podręczniki

                                           Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

Nowosielska E., U. Szydłowska, Język polski, „Zrozumieć świat”. Cz. 1.

Wyd. Nowa Era

Historia

Roszak Stanisław, Jarosław Kłaczkow, „Poznać przeszłość. Wiek XX”. Podręcznik do historii dla szkoły ponadgimnazjalnej. Wyd. Nowa Era.

Język angielski

Dawid Spencer, “Gateway plus 1 “. Students’ book.   Wyd. Macmillan

Matematyka

W. Babiański, Karolina Wej – „Matematyka 1” – ZSZ - nowa podstawa programowa. Wyd. Nowa Era

Fizyka

Marcin Braun, Weronika Śliwa – „Odkryć fizykę” podręcznik zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era

Biologia

E. Bonar, W. Krzeszowiec - Jeleń, St. Czachorowski - „Biologia na czasie” - podręcznik do szkół ponadgimnazjalnych, Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era

Chemia

Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod
„To jest chemia ” – podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych zakres podstawowy.   Wyd. Nowa Era

Geografia

Radosław Uliszak, Krzysztof Wiederman – „Oblicza geografii” – zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era

Informatyka

Jarosław Skłodowski „Informatyka Europejczyka”. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Wyd. Helion

Edukacja dla bezpieczeństwa

M. Goniewicz, A. Nowak-Kowal, Z. Smutek, „Edukacja dla bezpieczeństwa” – nowa podstawa programowa. Wyd. Operon

Religia

Etyka

J. Kopiszewski, P. Kołodziński, „Etyka. Odkrywamy na nowo”. Wyd. Operon

                                    

Przedmioty zawodowe:

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie   fryzjer

„Techniki fryzjerskie pielęgnacja włosów, A.19.1”. Wyd. WSiP

„Techniki fryzjerskie strzyżenia, formowania fryzur i ondulowania, A.19.2”. Wyd. WSiP

„Techniki fryzjerskie zmiany koloru włosów, A.19.3”. Wyd. WSiP

„Projektowanie fryzur, A.23.1”. Wyd. WSiP

„Stylizacja fryzur A.23.2”. Wyd. WSiP

„Podstawy fryzjerstwa”. Wyd. WSiP

                                      

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych

J. Ocioszyński „Elektrotechnika i elektronika pojazdów samochodowych”

T. Rychter „Mechanik pojazdów samochodowych”

T. Rychter „Budowa pojazdów samochodowych”                                        

A. Górecki „Technologia ogólna”

S. Waszkiewicz „Rysunek zawodowy”

A. Rutkowski „Części maszyn”

K. Campbell „Podstawy konstrukcji maszyn”. Wyd. WKiL

H. Próchniewicz „Podręcznik kierowcy”

J. Sokolnik „Elektrotechnika samochodowa”

K. Trzeciak „Diagnostyka pojazdów samochodowych”

J. Sokolnik „Elektrotechnika samochodowa”

K. Trzeciak „Diagnostyka pojazdów samochodowych”                                                                

S. Orzełowski „Budowa podwozi i nadwozi samochodowych”                                            

D. Stępniewski „Bezpieczeństwo pracy w przedsiębiorstwie samochodowym”. Wyd. WKiL                                                            

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie kucharz

M. Konarzewska, B. Zielonka, M. Konarzewsja-Sokołowska, ”Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” , cz. I i II. Wyd. Rea

E. Superczyńska, M. Żylińska-Kaczmarek, „Zasady żywienia”.   Wyd. Rea

Anna Kmiołek, „Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności”
Anna Kmiołek, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów”. Część 1. technologia gastronomiczna
Anna Kmiołek, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów”. Część 2. technologia gastronomiczna
Marzanna Zienkiewicz, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów”. Część 3. wyposażenie zakładów gastronomicznych                                                                                                                                    Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska, „Zasady żywienia. Planowanie i ocena”.                                                                                                                                  P. Dominik ”BHP w branży gastronomicznej”. Wyd. WSiP                                                                           A. Kasperek, M. Kondratowicz „Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii”. Wyd. Rea

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie cukiernik

Cz. Dojutrek, A. Pietrzyk, „Ciastkarstwo”. Wyd. WSiP

M. Konarzewska, E. Lada, B. Zielonka, „Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych”. Wyd. REA

K. Kocierz, Wyroby cukiernicze. Tom I, Technika w produkcji cukierniczej.

M. Kaźmierczak, Wyroby cukiernicze. Tom II, Technologie produkcji cukierniczych.Cz. I

M. Kaźmierczak, Wyroby cukiernicze. Tom II, Technologie produkcji cukierniczych.Cz. II

 

TECHNIKUM - klasa II

Przedmiot

Podręczniki

                                                    

                                                     Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

Dariusz Chemperek, Adam Kalbarczyk, „Nowe Zrozumieć tekst, zrozumieć człowieka”.

Kl. I, cz. 2. Renesans – preromantyzm.

Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wyd. WSiP.

Kl. II, cz. 1. Romantyzm – pozytywizm.

Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wyd. WSiP.

Historia

Roszak Stanisław, Jarosław Kłaczkow, „Poznać przeszłość. Wiek XX”. Podręcznik do historii dla szkoły ponadgimnazjalnej. Wyd. Nowa Era.

Wiedza o kulturze

M. Bokiniec, B. Forysiewicz, J. Michałowski, „Spotkania z kulturą”. Podręcznik do wiedzy o kulturze dla liceum i technikum. Wyd. Nowa Era

Język angielski

Dawid Spencer, “Gateway plus 3 “.Students’ book.   Wyd. Macmillan

Język niemiecki

jako drugi język podstawowy: Giorgio Motta „Exakt” 2 podręcznik. Wyd. Lektorklett; Giorgio Motta „Exakt” 2, Ćwiczenia. Wyd. Lektorklett

Język rosyjski

jako drugi język podstawowy: M. Zybert, „Nobый Диaлог”. Cz. 2. Wyd. WSiP

Język francuski

jako drugi język podstawowy: M. Kaneman-Pougatch,  S. Trevisi, M. Beacco di Giura, D. Jennepin,” Cafe Creme I”. Wyd. Hachette Livre FLE + Wydawnictwo Szkolne PWN

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko, J. Czarnowska - „MATeMAtyka 2   - Kształcenie ogólne w zakresie rozszerzonym” . - nowa podstawa programowa. Wyd. Nowa Era

Geografia (technik

spedytor)

R. Malarz, M. Więckowski, Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum i technikum – zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

Biologia (technik   usług fryzjerskich)

M. Guzik, E. Jastrzębska, R. Kozik, R. Matuszewska, E. Pyłka-Gutowska, W. Zamachowski- „Biologia na czasie 1” - podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych, Zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

Fizyka (technik informatyk)

Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, Krzysztof Byczuk, Elżbieta WójtowiczZrozumieć fizykę 1,2”,Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych .Zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

B. Mendel, J. Menedel T. Stolecka, E. Wójtowicz Zrozumieć fizykę 1,2”- zbiór zadań z fizyki dla szkół ponadgimnazjalnych” .Zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

Religia

Etyka

J. Kopiszewski, P. Kołodziński, „Etyka. Odkrywamy na nowo”. Wyd. Operon

                                  

Przedmioty zawodowe -   technik usług fryzjerskich

„Techniki fryzjerskie zmiany koloru włosów, A.19.3”. Wyd. WSiP

„Projektowanie fryzur, A.23.1”. Wyd. WSiP

„Techniki fryzjerskie strzyżenia, formowania fryzur i ondulowania, A.19.2”. Wyd. WSiP

„Podstawy fryzjerstwa”. Wyd. WSiP

Przedmioty zawodowe -   technik logistyk

J. Stolarski „Pracownia gospodarki materiałowej”. Wyd. WSiP

J. Stolarski „Pracownia transportu”. Wyd. WSiP

D. Cybulska, J. Stolarski „Organizowanie i monitorowanie procesów transportowych”. Wyd. WSiP

M. Deja, W. Matysiak, P. Śliżewski, „Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych”. Wyd. WSiP

                                    

Przedmioty zawodowe -   technik spedytor

Kacperczyk Radosław „Transport i spedycja” część 1 . Transport; „Transport i spedycja” część 2. Spedycja., Wyd. Difin,

„Organizacja pracy biurowej”. Wydanie II. Praca zbiorowa pod redakcją Elżbiety Mitury. Wyd. Difin

„Prowadzenie działalności gospodarczej”. Wyd. WSiP

„Funkcjonowanie przedsiębiorstw”, cz. II. Wyd. WSiP

„Laboratorium logistyczno-spedycyjne”. Wyd. Difin

Andrzej Dąbek, „Ćwiczenia i zadania z transportu, spedycji i logistyki - z rozwiązaniami”. Wyd. Difin

Przedmioty zawodowe - technik informatyk

Komplet podręczników do kwalifikacji E12, E13, E14. Wyd. Helion

Podstawy działalności gospodarczej - „Prowadzenie działalności gospodarczej”. Wyd. WSiP

  

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA – klasa II

Przedmiot

Podręczniki

                                    

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

Nowosielska E., U. Szydłowska, Język polski, „Zrozumieć świat”, klasa 2.

Wyd. Nowa Era

Historia

Roszak Stanisław, Jarosław Kłaczkow, „Poznać przeszłość. Wiek XX”. Podręcznik do historii dla szkoły ponadgimnazjalnej. Wyd. Nowa Era.

Język angielski

Dawid Spencer, “Gateway plus 2 “.Students’ book.   Wyd. Macmillan

Matematyka

W. Babiański, Karolina Wej – „Matematyka 1” – ZSZ - nowa podstawa programowa. Wyd. Nowa Era

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał „Krok w przedsiębiorczość”. Wyd. Nowa Era

Religia

Etyka

J. Kopiszewski, P. Kołodziński, „Etyka. Odkrywamy na nowo”. Wyd. Operon

                                  

Przedmioty zawodowe:

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie   fryzjer

„Techniki fryzjerskie pielęgnacja włosów, A.19.1”. Wyd. WSiP

„Techniki fryzjerskie strzyżenia, formowania fryzur i ondulowania, A.19.2”. Wyd. WSiP

„Techniki fryzjerskie zmiany koloru włosów, A.19.3”. Wyd. WSiP

„Projektowanie fryzur, A.23.1”. Wyd. WSiP

„Stylizacja fryzur A.23.2. Wyd. WSiP

„Podstawy fryzjerstwa. Wyd. WSiP

                                    

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych

J. Ocioszyński „Elektrotechnika i elektronika pojazdów samochodowych”

T. Rychter „Mechanik pojazdów samochodowych”

T. Rychter „Budowa pojazdów samochodowych”                                        

A. Górecki „Technologia ogólna”

S. Waszkiewicz „Rysunek zawodowy”

A. Rutkowski „Części maszyn”

K. Campbell „Podstawy konstrukcji maszyn”. Wyd. WKiL

H. Próchniewicz „Podręcznik kierowcy”

J. Sokolnik „Elektrotechnika samochodowa”

K. Trzeciak „Diagnostyka pojazdów samochodowych”                                                                                 S. Orzełowski „Budowa podwozi i nadwozi samochodowych”                                                                         D. Stępniewski „Bezpieczeństwo pracy w przedsiębiorstwie samochodowym”. Wyd. WKiL

                                    

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie kucharz

M. Konarzewska, B. Zielonka, M. Konarzewsja-Sokołowska, ”Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” , cz. I i II. Wyd. Rea

E. Superczyńska, M. Żylińska-Kaczmarek, ‘Zasady żywienia”.   Wyd. Rea

Anna Kmiołek, „Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności „
Anna Kmiołek, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów”. Część 1. technologia gastronomiczna
Anna Kmiołek, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów”. Część 2. technologia gastronomiczna
Marzanna Zienkiewicz, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów”. Część 3. wyposażenie zakładów gastronomicznych                                                                                                                                   Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska, „Zasady żywienia. Planowanie i ocena”.                                                                                                                                                

P. Dominik ”BHP w branży gastronomicznej”. Wyd. WSiP

A. Kasperek, M. Kondratowicz „Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii”. Wyd. Rea


 

TECHNIKUM - klasa III

Przedmiot

Podręczniki

                                                    

                                                     Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

Dariusz Chemperek, Adam Kalbarczyk, „Nowe Zrozumieć tekst, zrozumieć człowieka”.

Kl. II, cz. 2. Modernizm-dwudziestolecie międzywojenne.

Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wyd. WSiP

Historia i społeczeństwo

T. Maćkowski, „Ojczysty Panteon i ojczyste spory”. I. Janicka, „Rządzący i rządzeni”. Seria: Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla szkoły ponadgimnazjalnej. Wyd. Nowa Era.

Język angielski

Dawid Spencer, “Gateway plus 4 “.Students’ book.   Wyd. Macmillan

Język niemiecki

jako drugi język podstawowy: Giorgio Motta „Exakt” 3 podręcznik. Wyd. Lektorklett; Giorgio Motta „Exakt” 3, Ćwiczenia. Wyd. Lektorklett

Język rosyjski

jako drugi język podstawowy: M. Zybert, „ Nobыe bctpeчи”. Cz. 2. Wyd. WSiP

Język francuski

jako drugi język podstawowy: M. Kaneman-Pougatch,  S. Trevisi, M. Beacco di Giura, D. Jennepin,” Cafe Creme III”. Wyd. Hachette Livre FLE + Wydawnictwo Szkolne PWN

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko, J. Czarnowska - „MATeMAtyka 2 i 3   - Kształcenie ogólne w zakresie rozszerzonym” - nowa podstawa programowa. Wyd. Nowa Era

Geografia (technik

spedytor)

R. Malarz, M. Więckowski, „Oblicza geografii” 2. Podręcznik dla liceum i technikum – zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

Biologia (technik   usług fryzjerskich)

M. Guzik, E. Jastrzębska, R. Matuszewska, E. Pyłka-Gutowska, Maria Marko-Worłowska, Ryszard Kozik, Władysław Zamachowski, Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum - „Biologia na czasie 2”, Zakres rozszerzony.

Wyd. Nowa Era      

Fizyka (technik informatyk)

Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, Krzysztof Byczuk, Elżbieta WójtowiczZrozumieć fizykę 2”,Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych .Zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

B. Mendel, J. Menedel T. Stolecka, E. Wójtowicz Zrozumieć fizykę 2”- zbiór zadań z fizyki dla szkół ponadgimnazjalnych” .Zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

Religia

Etyka

J. Kopiszewski, P. Kołodziński, „Etyka. Odkrywamy na nowo”. Wyd. Operon

                                  

Przedmioty zawodowe -   technik usług fryzjerskich

„Stylizacja fryzur A.23.2”. Wyd. WSiP

„Projektowanie fryzur, A.23.1”. Wyd. WSiP

„Prowadzenie działalności gospodarczej”. Wyd. WSiP

                                      

Przedmioty zawodowe -   technik spedytor

Kacperczyk Radosław „Transport i spedycja” część 1. Transport; „Transport i spedycja” część 2. Spedycja., Wyd. Difin

Aldona Nowacka, Robert Nowacki, „Podstawy marketingu”. Wyd Difin                                                       T. Michalski, „Statystyka”. Wyd. WSiP                                                                                                   „Organizacja pracy biurowej”. Wydanie II. Praca zbiorowa pod redakcją Elżbiety Mitury. Wyd. Difin

„Funkcjonowanie przedsiębiorstw”, cz. 2, Wyd. WSiP                                                                         „Laboratorium logistyczno-spedycyjne”, Wyd. Difin                                                                                Andrzej Dąbek, „Ćwiczenia i zadania z transportu, spedycji i logistyki - z rozwiązaniami”. Wyd. Difin

Przedmioty zawodowe -   technik logistyk

J. Stolarski „Pracownia gospodarki materiałowej”. Wyd. WSiP

J. Stolarski „Pracownia transportu”. Wyd. WSiP

D. Cybulska, J. Stolarski „Organizowanie i monitorowanie procesów transportowych”. Wyd. WSiP

M. Deja, W. Matysiak, P. Śliżewski, „Organizowanie środków technicznych w celu realizacji procesów transportowych”. Wyd. WSiP

                              

Przedmioty zawodowe -   technik informatyk

Przedmioty zawodowe informatyczne:

Kwalifikacja E13, E14, Wyd. Helion

  

ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA – klasa III

Przedmiot

Podręczniki

                                    

Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

Nowosielska E., U. Szydłowska, „Zrozumieć świat” 3. Wyd. Nowa Era

Wiedza o społeczeństwie

Arkadiusz Janicki „W centrum uwagi” - nowa podstawa programowa Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Wyd. Nowa Era

Język angielski

Dawid Spencer, “Gateway plus 3 “.Students’ book.   Wyd. Macmillan

Matematyka

W. Babiański, Karolina Wej – „Matematyka 2” – ZSZ - nowa podstawa programowa - Wyd. Nowa Era

Informatyka

Jarosław Skłodowski „Informatyka Europejczyka”. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Wyd. Helion

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał „Krok w przedsiębiorczość”. Wyd. Nowa Era

Religia

Etyka

J. Kopiszewski, P. Kołodziński, „Etyka. Odkrywamy na nowo”. Wyd. Operon

                                  

Przedmioty zawodowe:

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie   fryzjer

„Techniki fryzjerskie pielęgnacja włosów, A.19.1”. Wyd. WSiP

„Techniki fryzjerskie strzyżenia, formowania fryzur i ondulowania, A.19.2”. Wyd. WSiP

„Techniki fryzjerskie zmiany koloru włosów, A.19.3”. Wyd. WSiP

„Projektowanie fryzur, A.23.1”. Wyd. WSiP

„Stylizacja fryzur A.23.2”. Wyd. WSiP

„Podstawy fryzjerstwa”. Wyd. WSiP

                                    

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych

J. Ocioszyński „Elektrotechnika i elektronika pojazdów samochodowych”

T. Rychter „Mechanik pojazdów samochodowych”

T. Rychter „Budowa pojazdów samochodowych”                                        

A. Górecki „Technologia ogólna”

S. Waszkiewicz „Rysunek zawodowy”

A. Rutkowski „Części maszyn”

K. Campbell „Podstawy konstrukcji maszyn”. Wyd. WKiL

H. Próchniewicz „Podręcznik kierowcy”

J. Sokolnik „Elektrotechnika samochodowa”

K. Trzeciak „Diagnostyka pojazdów samochodowych”

S. Orzełowski „Budowa podwozi i nadwozi samochodowych”

D. Stępniewski „Bezpieczeństwo pracy w przedsiębiorstwie samochodowym”. Wyd. WKiL

Turnus dokształcania zawodowego w zawodzie kucharz

Konarzewska, B. Zielonka, M. Konarzewsja-Sokołowska, „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” , cz. I i II. Wyd. Rea

E. Superczyńska, M. Żylińska-Kaczmarek, „Zasady żywienia”.   Wyd. Rea

Anna Kmiołek, „Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności”
Anna Kmiołek, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów”. Część 1. technologia gastronomiczna
Anna Kmiołek, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów”. Część 2. technologia gastronomiczna
Marzanna Zienkiewicz, „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów". Część 3. wyposażenie zakładów gastronomicznych                                                                                                                                    Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska, „Zasady żywienia. Planowanie i ocena”.

TECHNIKUM - klasa IV

Przedmiot

Podręczniki

                                                    

                                                     Przedmioty ogólnokształcące

Język polski

Dariusz Chemperek, Adam Kalbarczyk, „Nowe Zrozumieć tekst, zrozumieć człowieka”.

Kl. III. Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wyd. WSiP

Historia i społeczeństwo

J. Centek, „Wojna i wojskowość”. Karol Kłodziński, Tomasz Krzemiński,” Europa i świat”. Wyd. Nowa Era. Seria: Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla szkoły ponadgimnazjalnej. Wyd. Nowa Era                                                      

Język angielski

M. Rosińska, L. Edwards, “Matura 2015. Repetytorium”. Wyd. Macmillan

Język niemiecki

jako drugi język podstawowy: „Repetytorium maturalne- Direkt Matura 2015”. Wyd. Lektorklett

Giorgio Motta: „Exakt” 3 podręcznik. Wyd. Lektorklett

Giorgio Motta „Exakt” 3, Ćwiczenia. Wyd. Lektorklett

Język rosyjski

jako drugi język podstawowy: M. Zybert, „Nobыe bctpeчи”. Cz. 3. Wyd. WSiP

Matematyka

W. Babiański, L. Chańko, J. Czarnowska - „MATeMAtyka   3 - Kształcenie ogólne w zakresie rozszerzonym” - nowa podstawa programowa. Wyd. Nowa Era

„Teraz matura” – zbiór zadań i zestawów maturalnych, zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era

Geografia (technik

spedytor)

R. Malarz, M. Więckowski, „Oblicza geografii” 3. Podręcznik dla liceum i technikum – zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

Biologia (technik   usług fryzjerskich)

F. Dubert, M. Jurgowiak, Maria Marko-Worłowska, Władysław Zamachowski, Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum -   „Biologia na czasie 3”, Zakres rozszerzony.

Wyd. Nowa Era      

Fizyka (technik informatyk)

Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, Krzysztof Byczuk, Elżbieta WójtowiczZrozumieć fizykę 3”,Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych .Zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

B. Mendel, J. Menedel T. Stolecka, E. Wójtowicz Zrozumieć fizykę 3”- zbiór zadań z fizyki dla szkół ponadgimnazjalnych” .Zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era J. Borgensztajn, W. Kakareka Zrozumieć fizykę 1,2,3” - maturalne karty pracy” .Zakres rozszerzony. Wyd. Nowa Era

Religia

Etyka

J. Kopiszewski, P. Kołodziński, „Etyka. Odkrywamy na nowo”. Wyd. Operon

                                  

Przedmioty zawodowe -   technik usług fryzjerskich

„Stylizacja fryzur A.23.2”. Wyd. WSiP

„Projektowanie fryzur, A.23.1”. Wyd. WSiP

„Prowadzenie działalności gospodarczej”. Wyd. WSiP

                                    

Przedmioty zawodowe -   technik spedytor

T. Michalski, „Statystyka”. Wyd. WSiP

„Laboratorium logistyczno-spedycyjne”. Wyd. Difin

Andrzej Dąbek, „Ćwiczenia i zadania z transportu, spedycji i logistyki - z rozwiązaniami”. Wyd. Difin

                              

Przedmioty zawodowe -   technik informatyk

Przedmioty zawodowe informatyczne:

Kwalifikacja E14, Wyd. Helion

 

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com