Ta strona używa cookie. Ciasteczka przechowywane są w celu zapamiętania ustawień użytkownika. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możliwość wyłączenia cookies została przedstawiona tutaj.

Gotować to nasi kucharze z Branżowej Szkoły I Stopnia potrafią najlepiej w Dębicy!

Sprawny w zawodzie - kucharz

W dniu 4.04.2022r. miała miejsce rywalizacja pomiędzy kucharzami z Branżowych Szkół I Stopnia o wejście do etapu wojewódzkiego w konkursie „Sprawny w zawodzie 2022” w kategorii kucharz. Organizatorem etapu lokalnego, który odbył się w Firmie Gastronomicznej Catering Staf w Dębicy był 9 – 19 Hufiec Pracy w Dębicy. Konkurs składał się z dwóch etapów: teoretycznego –testu składającego się z 40 pytań oraz praktycznego- wykonania dwóch dań: zupy pomidorowej z makaronem, fileta z kurczaka panierowanego z puree ziemniaczanym i zestawem surówek.

Zwycięzcami konkursu zostali: I miejsce Kinga Zięba z klasy III Aw, II miejsce Kornelia Bartolik z klasy III BwP, zaś III miejsce Paulina Wstawska z klasy III Aw. Laureaci otrzymali nagrody rzeczowe, a pozostali wyróżnienia. Kinga Zięba zwyciężczyni konkursu, która odbywa praktyczną naukę zawodu w „Karczmie Rzym” będzie reprezentować Dębicę na wojewódzkim etapie konkursu. Gratulujemy nie tylko naszym uczennicom, ale również ich pracodawcom pod fachowym okiem, których się szkolą: Pani Anecie Mikrut-Siewiorek, Pani Marii Rybce oraz Pani Urszuli Sobkowicz.

Kinga powodzenia w kolejnym etapie!

 

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com