Dalszy ciąg spotkań branżowych z pracodawcami z branży gastronomicznej
W dniu 15 listopada odbyło się już drugie spotkanie z pracodawcą poświęcone branży gastronomicznej. Prelegentem była Pani Urszula Sobkowicz, właścicielka restauracji Enigma, z którą szkoła od wielu lat współpracuje.
Spotkanie podobnie, jak i pierwsze z tej branży cieszyło się wielkim zainteresowaniem. Wzięli w nim udział uczniowie kształcący się w zawodach kucharz i cukiernik z klas pierwszych i trzecich branżowej szkoły I stopnia. Uzyskali oni informacje zarówno o cechach jakich oczekują pracodawcy u zatrudnianych kucharzy, jak również o tym, jak założyć własną restaurację i jak ją poprowadzić, aby osiągnąć sukces w biznesie. Pani Sobkowicz zwróciła uwagę, że najważniejsza jest pasja do gotowania. Opowiedziała także o nowych trendach w gastronomii , co wzbudziło wielką ciekawość wśród młodzieży.
Jeszcze raz serdecznie dziękujemy Pani Urszuli Sobkowicz za podzielenie się z uczniami swoją wiedzą i doświadczeniem.
Odwiedza nas 32 gości oraz 0 użytkowników.